Zemin Döşemesi

Zemin Döşemesi

Gün içinde bulunduğumuz mekanlarda, sağlamlığına önem verdiğimiz en önemli yapı unsuru şüphesiz ki zeminlerdir. Aynı zamanda mekanlarda en çok kullanılan en kolay yıpranan yapı unsuru da yine zeminlerdir.

Binaların inşaatı aşamasında zeminleri daha dayanıklı ve daha sağlıklı olması için beton zemin üzerine farklı malzemeler ile kaplamalar yapılmaktadır. Bu sayede zemin uzun süreli kullanımı sağlanırken aynı zamanda dekoratif anlamada mekanı farklılaştırmaktadır. Ancak zemin döşemesi yapılacak mekanda dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.

Zemin Döşemesi Yaparken Dikkat Edilecek Unsurlar Nelerdir?

Bir mekanda zemin döşemesi yapmak için dikkat edilmesi gereken en önemli şey ihtiyacı belirlemektir. Zemin döşeme işlemini gerçekleştirmeden önce uygulama yapılacak mekanda keşif işlemleri yapılmalıdır. Bu işlem sırasında betonda ki problemler tespit edilmelidir. Betonda oluşan çatlaklar ve diğer problemler belirlenmeli, sonrasında çıkabilecek sorunların önüne geçebilmek için zemin döşemesi işlemi yapılmadan eksikler giderilmelidir.

Eksiklerin giderilmesinin ardından zemin döşemesi için gerekli kalınlığın ve malzemenin belirlenmesi gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından en uygun zemin malzemesi seçilerek döşeme işlemi yapılabilir.

En Çok Hangi Döşeme Malzemesi Seçilmektedir?

Mekanlarda en çok kullanılan malzemeler; Seramik Zemin Kaplama, Epoksi Zemin Kaplama, Laminant Parke Zemin Kaplama, Poliüretan Zemin Kaplama, PVC Zemin Kaplama, Kauçuk Zemin Kaplama, Üç Boyutlu Zemin Kaplama olarak sıralanabilir.

Zemini doğru malzeme ile kaplamak oldukça önemlidir. Yaşam alanlarında hem yalıtım hem de estetik anlamda zemin döşemesi önemi bir yer kaplamaktadır. Bu sebeple zemin döşemesi seçilirken hem bölgenin mevsim şartlarına hem de döşeme yapılacak mekanın gerekliliklerine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda inşa edilen alanın kullanım amacı da dikkate alınmalıdır. Eğer satılık ya da kiralık evler inşa ediliyorsa müşterilerin istekleri göz önüne alınarak tercihler yapılması son derece önemlidir.

Döşeme Malzemelerinin Özellikleri Nelerdir?

Seramik malzemeden üretilen karolar, renk ve stil açısından çeşitliliği en fazla olan zemin döşemesidir. Tercih edilmesindeki bir diğer önemli neden de dayanıklı ve bakım işlemlerinin daha az olmasıdır. Porselen karolar periyodik mühürleme ile korunabilmektedirler. Bu malzeme dayanıklı olduğu için özellikle kiraya verilecek evler için tercih edilebilmektedir. Kurulum aşaması zordur. Sert yapılı bir malzeme olduğu için soğuk bir zemin oluşturmaktadır. Bu sebeple yatak odası, salon gibi alanlarda tercih edilmemektedir.

Masif ürünler seviyorsanız bambu parkeler iyi bir seçenek olabilir. Sert bir yapısı olan bambu parkeler ağaç görünümüne sahiptir. İşlemesi ile şık bir görüntü yaratmaktadır. Bununla birlikte uzun ömürlü olması önemli bir tercih sebebidir. Aynı zamanda doğa dostu yapısı bulunmaktadır. Bakım süreçlerinde zımpara ve cila ihtiyacı bulunmamaktadır. Ancak ıslak alanlar için uygun bir seçenek değildir.

Mekanlarda en çok kullanılan zemin döşemesi laminant parkelerdir. Sert ağaç malzemeler alternatif olarak kullanılmaktadır. Kolay leke tutmaması avantaj sağlamaktadır. Ancak plakalar neme karşı dayanıklı değildir. Bu nedenle su baskınları yaşandığında zeminde şişme görülmektedir. Bu gibi durumlarda zemin malzemesinin sökülüp yeniden yapılmasını gerektirmektedir.

Desen ve yapı çeşitliliği ile pek çok kişi için halı zemin oldukça caziptir. Halı zeminler sıcak ve yumuşak olması nedeni ile daha rahat ortamlar yaratmanıza yardımcı olacaktır. Renk ve stil çeşitliği olması nedeni ile mekanlarda farklı dekorasyonlar için olanak sağlamaktadır. Halı zeminin kurulumu kolaydır. Daha kolay leke tutması ve deforme olması durumunda eski haline dönmesi maliyet doğurmaktadır.

Doğa Dostu Malzemelerin Özellikleri Nedir?

Doğaya olan duyarlılığın artması nedeni ile doğa dostu malzemelerden üretilen ürünlere olan rağbet gittikçe artmaktadır. Doğa dostu malzemeler dendiğinde ilk akla gelen zemin malzemesi linolyum ve vinildir. Farklı farklı alanlarda kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Esnek bir yapıya sahip ve kurulumu kolay malzemelerdir. Farklı formlarda karşımıza çıkmaktadır. Neme karşı fazlası ile dayanıklıdır. Toz ve kir oluşumunu önlemek için Anti-statik bir yapısı bulunmaktadır. Kurulumu kolaydır.

Tadilat Dekorasyon Ustası

Tadilat Dekorasyon Anahtar Teslim Tadilat İşleri
İletişim
7/24 ÇAĞRI MERKEZİ (0535) 275 88 93
Tadilat Dekorasyon Ustası
WhatsApp
Çevirimiçi