Boya Badana

Boya Badana

Herkes evinin kusursuz görünmesini ister. Eksiksiz bir dekorasyon ile mükemmel görüntü olmasını ister. Bir evin muhteşem görünmesi sadece dekorasyonla mümkün değildir. Bir evin eksiksiz ve mükemmel görünmesi için dış ve iç cephe duvarlarının Boya - Badana edilmesi gerekmektedir.

Boya - Badana işi genellikle önemsiz olarak görünüyor olsa da evin dekorasyonunu en güzel bir bicinde gösteren aslında duvarlardaki boya badana işlemidir. Evin boyanması basit olarak görünüyor olsa da püf noktaları olan önemli bir detaydır. Boya seçimi, kullanılacak olan fırça rulo seçimi, uygulamanın titiz davranılması, boya kalitesi gibi detayları vardır.

Boya - Badana İşlemi Nasıl Yapılır?

Evin boş olması işleri olduğundan daha fazla kolaylaştırmaktadır. Fakat eğer eşyalarınız varsa ona uygun bir planlama yapılarak boyama işlemi yapılır. Eğer boyama işlemi evde eşyalar varken yapılacaksa;

Eşyalar bir araya toplanır ve odanın ortasına alınır. Üstleri özenle branda ile boya koruma örtüleri ile örtün ki boyama işlemi yapılırken boya eşyalara değmesin. Daha sonra geriye kalan boş zeminler de aynı şekilde zemin koruma brandaları ile kaplamalısınız ki, boyama esnasında zemine boya sıçramasın, damlamasın zeminler kirlenmesin.

Tavan ile duvarların birleştiği noktalar, boyanması istenilmeye pencere kenarları, kapı pervazları, cam ve kapıların kenarlarına maskeleme bandı çekilmeli bu sayede bu bölgeler koruma altın alınmalıdır. Duvar boyama işlemleri bittikten sonra korumak amaçlı kullanılan bantları söküp o bölgeleri ince fırça yardımı ile boyayın. Böylelikle çok daha güzel ve titizlikle boyama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Duvar Boyanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Boyama yapmadan önce astar yapılması gerekir. İlk işlemin astar olmasının sebebi, boya ile duvar arasında tampon görevi görmesidir. Astar su ve nem geçişini azaltır ve böylelikle duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Doğru Boya ve Rulo Seçimi

Tavan, duvar, kapı ve pencerelerin boyanması için farklı tiplerde fırça ve ruloların kullanılması gerekmektedir. Son kat yapılan boyalardan verim alabilmek için rulo seçimi oldukça fazla önemlidir. Boyanın cinsi ve yüzey rulo seçiminde çok önemli rol oynamaktadır. Basitçe örneklemek gerekirse; beyaz kıllı fırçalar su bazlı boyalar için, siyah kıllı fırçalar ise sentetik fırçalar için oldukça uygundur.

Saten rulo, sıvalı ve tekstürlü yüzeylerde plastik boya rulosu macun, saten ve alçı tarzdaki düz olan yüzeylerde boya cinsine bakılmadan kullanılabilir. Boya - Badana işleminde en önemli husus ise yüzey büyüklüğüne bakarak rulo ve fırça seçimi yapılmasıdır. Alan küçükse daha küçük fırça ve rulo, alan büyüdükçe rulo ve fırça seçimi o kadar büyümektedir. Fırça rulosu ve fırça ile tavanlar, duvarlar boyanabilmektedir. Kapı ve pencerelerin boyanmasında ise küçük ve ince fırçalar kullanılması daha doğrudur.

Uygulama Yapılırken Titiz Davranılmalıdır

Boya - Badana işleminde daha kolay ve rahat bir boyama gerçekleştirmek isteniyorsa, rulo ve fırçaya fazla boya alınmayıp sağa sola damlamasını engellemelisiniz. Bunu engellemek için ise boya eleği kullanmalısınız. Fırçayı hep aynı yere sürmelisiniz ki boyama işlemi dalgalı omasın daha düzgün bir görüntüsü olsun. Boyayı sürme işlemi yukarıdan aşağıya şeklinde olmalıdır. Fırçayı boyaya çok batırmamalısınız. Batırdıktan sonra fırçayı silkeleyin ve fırçadaki fazla boyaları fırçadan atın.

Boya Kalitesi

Evinize boya yaptırmadan önce boyanın kaliteli olmasına çok dikkat etmelisiniz. Boyanın kalitesi yapılan işlemin güzelliğini daha da ön plana çıkarmaktadır. Sürekli olarak kullandığımız evlerimizin düzenli, dekorasyonunun ön plana çıkması boyayla çok ilişkilidir. Boyanın kaliteli oluşu odayı daha güzel, daha geniş ve daha estetik bir yapıya sokmaktadır. Bu yüzden boya seçerken çok özenli olmak gerekir.

Tadilat Dekorasyon Ustası

Tadilat Dekorasyon Anahtar Teslim Tadilat İşleri
İletişim
7/24 ÇAĞRI MERKEZİ (0535) 275 88 93
Tadilat Dekorasyon Ustası
WhatsApp
Çevirimiçi